SE J(J)CH Örjansbergets Kiwi

Kiwi är min första hund, som jag tränat redan från valp och man kan verkligen säga att hon har uppfyllt alla mina önskemål på en jakthund – med råge. Jag har egentligen bara varit orolig för att förstöra den talang som hon uppvisade redan som ung. Hon har alltid varit mycket lätt att träna och min träning har mestadels handlat om att odla och stödja hennes utveckling i hennes naturliga fältsök och samtidigt få till ett bra och förtroendefullt samarbete mellan oss.

Kiwi har ärvt sin stabila jaktlust, intelligens och ärlighet av sin mor Ezzie (Stawaskogens Ezzie) och sin snabbhet och intensitet i söket av sin far Sam (Lowflyer Nipp). Kiwi är mycket följsam och mjuk i sitt temperament. Hon är helt tyst, piper aldrig och alltid lugn vid min sida, men exploderar av arbetsglädje och jaktlust när man tar av henne kopplet och knäpper igång henne. Hon har ett fint, självständigt och intensivt cockersök. Hon arbetar metodiskt och marktäckande med nosen i backen och uppmärksammar de signaler som man ger henne. Hon är en begåvad och intelligent viltfinnare och är så gott som helt stadig på kanin och fågel. Hon respekterar vilt när man ber henne om det, även om fågeln finns framför nosen. Hon är en fantastisk markör och spikar ofta nedslagsplatserna. Efter placeringar på jaktprov blev hon jaktchampion hösten 2017 och en dröm gick i uppfyllelse.

Till vardags är Kiwi en underbart lättsam och lugn familjehund som klarar de mesta miljöer. Hon åker spårvagn, tunnelbana och tåg utan problem. Hon hoppar alltid upp i badkaret för en dusch och älskar kaninörat eller grisörat som hon alltid får efter en härlig dags träning. Kiwi är en mycket viktig del utav vår familj och min trogna jakt- och träningskompis som skänker mig så mycket glädje varje dag.

Liv Stoltz

Uppfödare av jaktcocker