I vårt minne – SE JCH Stawaskogens Ezzie

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ezzie-247x300.jpg

Ezzie är stammodern till vår kennel för jaktcockerspaniel. Hon var en stabil allround jakthund som löste de flesta uppgifter man gav henne. Hon var mycket kraftfull, både i fältarbete och efter skott. Hon apporterade i vilka situationer som helst – över kanaler, i strida strömmar, långt ut på fält, i ogenomträngligt buskage.

Som Elsebeth brukar säga: ”Hon var inte större än blåbärsriset när hon var med på skogsfågeljakt första gången” Ezzie släpptes ner från jaktväskan för att hitta en skjuten tjädertupp som hon genast försökte att bärga in.

Hon var endast blott 10 månader då hon för första gången fajtades med en skadad orrtupp i ett apportarbete. Som den lejonhona hon blev vann hon sin första strid och lade tassen på orren tills den kapitulerade. Elsebeth och Ezzie blev ett känt radarpar på jakten i Norrland.

Elsebeth förde även fram henne till jaktchampion och de placerades bl.a. 4:a på det svenska cocker mästerskapet.

Då de senare flyttade ner till Värmdö, började Liv träna Ezzie och fortsatte att tävla och meritera henne. Ezzie blev Livs läromästare och första gången de deltog på ett Segerklassprov var på Gotland. Efter en oförglömlig markering, en lång apport, ner för en slänt, över en ström å och in genom ett till synes ogenomträngligt björnbärssnår, hämtade hon hem fasantuppen och vann deras första prov.

Vi minns Ezzies alla jaktbravader, egenheter och klipskhet med stor värme och glädje. Därför är det inte mer än rätt att Ezzie pryder vår första sida på Örjansbergets hemsida.

Ezzie och Sol 13år vann JIS Cup apporteringstävling 2016.